Om

HÄSTALLERGIKERN SOM BLEV HÄSTMASSÖR

Kärleken till hästar föddes redan när jag var barn men eftersom jag alltid haft pälsdjursallergi så fick jag nöja mig med planscher i flickrummet (Orup fick vara med på ett hörn- men annars var det bara djur...) och astmaattacker efter cirkusbesök och ponnyridning. Klipp till 2005 när jag vågade mig på en turridning på islandshästar och insåg att det fanns en möjlighet att börja med ridning då jag inte fick några känningar.

Det jag inte visste då var att 25 års uppdämd längtan efter att få vara med djur och framförallt hästar skulle slå till med full kraft..

Jag började omedelbart att rida lektioner och tog turridningar så ofta jag kunde. Lektionerna hölls utomhus och jag beväpnade mig med handskar och i värsta fällperioden även munskydd. Sakta men säkert sensibiliserade jag mig själv och blev mer och mer tålig för allergenet i pälsen.

Under åren har jag lämnat islandshästarna och under en tuff period då jag var sjukskriven hittade jag ett stall som hade Basjkirhästar som anses vara allergivänliga, där fick jag chans att återhämta mig och spendera många timmar i skog och mark tillsammans med hästarna.

2016 blev drömmen sann om en egen häst och nu kan jag inte se ett liv utan hästar framför mig. 

Jag påbörjade utbildningen till Hästmassör och Equifysioterapeut på Axelsons Animal Massage School under hösten 2018 och blev diplomerad i decemeber 2019. Därefter har jag fortsatt studera och jobba med hästars välmående.

Under våren 2020 råkade jag ut för en fraktur i handen och jag tog äntligen tag i de tankar som jag haft om ett digitalt projekt kring hästens hälsa.

Här står vi nu med Hållbara Hästar lanserat och kurserna rullar ut på löpande band. Det finns stora planer framöver om att utveckla konceptet och tjänsterna som erbjuds.


Hoppas vi ses!